Thuis pagina Uitslag 2020 Uitslag 2019 Foto Duathlon Uitslag 2018

 

29e MARESIA Cross Duathlon  

(Run-ATB-Run)

Zondag 16 februari 2020

(fotos vorig jaar https://www.flickr.com/photos/tlvdelangstraat  ) fotos'dit jaar komen er aan.

Op 16 februari was het te doen in Waalwijk: Een wedstrijd en recreatief evenement waarbij gelopen en gefietst wordt een zgn. Run-ATB-Run. Een uitdagend evenement voor jong en oud wedstrijd atleet of recreant.

De wedstrijd maakte onder andere deel uit van het Hammer Nurtition Cross Duathlon Circuit en is verder ook classeficatie wedstrijd NTB Duathlon.

 • Programma voor 2020

Starttijd Omschrijving Onderdeel Categorie Geb.jaar
10:15 uur Duathlon D/H 00,  6-7 jr 1 - 2 - 1 km D/H00 2013-2014
  Duathlon D/H 08,  8-9 jr 1 - 2 - 1 km D/H08 2011-2012
      Duathlon D/H 10,  10-11 jr 2 - 4 - 1 km D/H10 2009-2010
  Duathlon D/H 12,  12-13 jr 2 - 4 - 1 km D/H12 2007-2008
   Duathlon D/H 14, 14-15 jr 2 -  6   - 2 km D/H14 2005-2006
         
11:30 uur Duathlon Wedstrijd D/H 20 en ouder 8 - 20 - 4 km D/H20 en ouder 1900-2000
(Hammer circuit) Duathlon Lang Recreatief Duo's 8 - 20 - 4 km D/H14 en ouder 1900-2005
         
12:30 uur Duathlon D/H 16 4 - 10 - 2 km D/H16 2003-2004
  Duathlon D/H 18 4 - 10 - 2 km D/H18 2001-2002
    Duathlon Kort Recreatief Individueel 4 - 10 - 2 km D/H20 en ouder 1900-2000
  Duathlon Kort Recreatief Duo's 4 - 10 - 2 km D/H14 en ouder 1900-2005

 

 • Let op !!!!! Parcoursverkenningen !!!
  •  Wanneer? 2 x Zaterdagmorgens  1 februari en 8 februari om ongeveer 11:00 uur mogelijk om parcours te fietsen met begeleiding.

  •  Lokatie starten? Vertrek vanaf drunenseweg 23, Clubgebouw. Koffie staat klaar?

  •  Voor wie? Voor iedereen !!!

  •  Om 12:30 uur mogelijkheid om nog lekker uit te zwemmen tot 13:15 uur en/of te douchen (zwembroek meebrengen) in Olympiabad drunenseweg 21

  •  Wat kost het? Een glimlach en verder helemaal niets !!!

 •   Duo's: Dit jaar voor zowel de korte recreatieve afstand als de langere wedstrijd afstand. In de Duo wedstrijd neemt de loper de start terwijl de fietser in de wisselzone wacht (speciale ruimte). Tijdens de wissel geeft de loper zijn startnummer (aan heupelastiek waar je zelf voor zorgt) door aan de fietser, deze vertrekt pas na het vastmaken van het starnummer. Hij loopt de wisselzone uit en springt pas na de balk op zijn fiets. Na het fietsen wisselen de atleten op dezelfde manier.
   

 •   Parkoers: Het loopparkoers bestaat geheel uit bospaden en grasvelden. Het fietsparcours is zeer afwisseld, pittig tot zwaar en bij uitstek geschikt voor ATB.  

 •   Inschrijfburo/Start/finish: Bevinden in de paardenhal aan de Drunenseweg 23, 5143 EN te Waalwijk. Dus Start en Finish locatie in onze gezellige overdekte hal (dus overdekt Park Fermee).          

 •   Parkeren: Bij Olympiabad, bij De Overlaat en aan de Vijverlaan

 •   Vanuit Breda/Rotterdam/Den Bosch (A59); Afslag 37: "Waalwijk, Tilburg, Efteling" de N261 op. Bij stoplichten "Waalwijk" linksaf, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1 km rechtdoor dan de Vijverlaan op en zoek parkeerplaats. Maresia-borden volgen.  

 •   Vanuit Tilburg (N261) richting Waalwijk. Bij stoplichten "Waalwijk" rechts, rotonde rechtdoor en dan nog ca. 1km rechtdoor dan de Vijverlaan op en verder rechtdoor langs de surfvijver en zoek parkeerplaats. De borden verwijzen naar de ruimschoots aanwezige parkeergelegenheid die voor de deelnemers beschikbaar is; volgt u hier de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

 

 •   Voorinschrijving

 • Inschrijf Button MARESIA Cross Duathlon

Voor inschrijven t/m 15 februari 2020 via www.inschrijven.nl daarna wordt u beschouwd als na-inschrijver (+€1,00). Tot 30 minuten voor start mogelijk.

Via automatisch incasso zal uw inschrijfgeld zal namens RABO  rekening nummer NL55 RABO 0165 8144 54 t.n.v. TLV De Langstraat te Waalwijk automatisch afgeschreven worden. ( IBAN: NL55 RABO 0165 8144 54   BIC : RABONL2U)

Uiterlijk een half uur voor uw starttijd dient u zich te melden onder vermelding van uw startnummer (te vinden op deze site) en (als u een NTB/KNWU/KNVB of een buitenlandse Licentie hebt) met uw licentie met pasfoto. U ontvangt hier uw startbescheiden. U dient zelf te zorgen voor de bevestigingsmiddelen (spelden, elastische band etc.) van uw startnummer.

 • Na-inschrijving en aanmelding op wedstrijddag zelf ook mogelijk !!!!! : Tot een 1 uur voor de wedstrijd nog na-inschrijven. Na 15 februari wordt u als na-inschrijver beschouwd en betaald u een extra € 1,00.

 • Vanaf 9.00 uur is het inschrijfbureau geopend. Uiterlijk een half uur voor uw starttijd dient u zich te melden ) en (als u een NTB/KNWU/KNVB of een buitenlandse Licentie hebt) met uw licentie met pasfoto. U ontvangt hier uw startbescheiden. U dient zelf te zorgen voor de bevestigingsmiddelen (spelden, elastische band etc.) van uw startnummer.

 • Faciliteiten: Er is kleedgelegenheid en douchegelegenheid aanwezig.

 • Maximum aantal deelnemers:  Duathlon Aspiranten/Jeugd 50, Korte Recreatieve Duathlon 150, Duathlon Wedstrijd senioren 150. 

 • Materiaal: Toegestaan zijn ATB's en Moutainbikes. De maximale banddiameter is 29 inch. De minimale afmeting is 1,5 inch (599-
  40) wat inhoudt dat het dikste deel van de band niet kleiner mag zijn dan 40 mm.
  Verder geen racestuur, geen opzetstuur en geen beachstuur ; wel bar-ends.
  Zij dingen mee voor het klassement. (overige (bijv. veldrijfietsen) alleen in overleg toegestaan en buiten mededinging dit ivm de eerlijke competitie.) Uitzondering wordt gemaakt voor categorie D/H00.

 •  Inschrijfgeld Cross Duathlon (Run-ATB-Run):

                * Cross Duathlon Aspiranten    €6,- (D/H00 tm D/H12)

                 * Cross Duathlon Jeugd             €8,- (D/H14)        

                * Cross Duathlon Junioren        €10,- (D/H16 tm D/H18)

                * Cross Duathlon Kort Recreatief Ind     €12,50

                * Cross Duathlon Kort Recreatief Duo's €13,50

                * Cross Duathlon Wedstrijd                      €17,50

                * Cross Duathlon Wedstrijd Duo's           €18,50

 • Voor de Cross Duathlon is een Licentie nodig. (NTB Atleten licentie of KNWU, AU, KNZB licentie of buitenlandse licentie is goed). Heb je geen licentie, geen nood, dan krijg je een daglicentie.

 • Een dag-licentie is te verkrijgen bij de inschrijving voor de duathlon en dan kun je dus gewoon deelnemen aan de Duathlon, de NTB daglicentie kost € 8,00 en € 4,00 voor de jeugd & aspiranten afstanden, de organisatie zorgt dan voor een NTB-daglicentie met verzekering. (wordt onterecht een daglicentie berekend breng dan op de wedstrijddag je Licentie mee. Dan krijg je deze retour.)

 • Verzorging: Na de wedstrijd staat voor iedereen een blikje heerlijk Doubdle en/of flesje water klaar.

 • Tijdregistratie: tijdregistratie met chip op startnummer (Race Result)

 • Prijzen: Voor alle deelnemers is een herinnering beschikbaar. Verder zijn er in de diverse klassen ereprijzen (D/H00 tm D/H50 en H60+) beschikbaar m.u.v. de korte recreatieve Duathlon afstand. Tevens zijn er geldprijzen voor de 3 snelste Overall dames en heren op de Cross Duathlon Wedstrijd afstand.

 • Extra wedstrijdinformatie en infoboekje:

 •            Infoboekje 2020   Flyer Cross Duathlon

 • Parkeren (parkeren dus bij scholengemeenschap de Overlaat, het Olympiazwembad en het Lido aan vijverlaan)                                                                         

 •   

         

Fiets parkoer 5 km                                                                                                                             Loop Parkoers 2 km

  

Fiets parkoer jeugd 2 km                                                                                                                                   Loop parkoer jeugd 1 km

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ons Cross evenement maakt deel uit van:                                                    

 • Hammer Nurtition Cross Duathlon Circuit.
 • Voor de spelregels Circuit zie: https://www.crossduathlonetten-leur.nl/hammer-nutrition-crossduathloncircuit)
 • en verder is het gewoon een mooie en uitdagend evenement.
 • Er zijn bij ons punten te scoren voor het HAMMER Nutrition Crossduathlon Circuit. Zoek meer HAMMERwedstrijden uit op Facebook: HAMMER Nutrition Crossduathlon Circuit en strijd mee voor een goed klassement.

                                                                                      
   

  We zijn verheugd om Hammer Nutrition aan te kondigen als sponsor voor het crossduathloncircuit van dit jaar.

  Hammer Nutrition levert sporters al meer dan 30 jaar natuurlijke producten zonder toegevoegde suikers, kunstmatige kleuren, aroma's, chemicali๋n en conserveermiddelen. Bezoek hun site om te leren om slim om te gaan met sportvoeding, zodoende ben je goed voorbereid en klaar om op je best te presteren tijdens je wedstrijd!

  https://www.hammernutrition.eu/nl/Tips-tricks/kennisbank-hm/essentiele-kennis

  Naarmate we dichter bij het begin van het evenement komen, stuurt Hammer Nutrition enkele tips om je voor te bereiden op de grote dag (of dagen)! Als je wilt trainen met het product dat op de route aanwezig zal zijn, zijn de sportvoedingsadviseurs van Hammer graag bereid om je vragen te beantwoorden en het perfecte product voor jouw behoeften te vinden.
   


   

  Tip 1  Hydratatie

  Drink tijdens het sporten 450-825 ml per uur

  FEIT: In het algemeen zullen de meeste atleten, onder de meeste omstandigheden, voldoen aan hydratatiebehoeften met een vloeistofinname in het bereik van 500-750 ml / uur - ongeveer het equivalent van een standaard kleine of grote waterbidon.

  Lichtere atleten en/of atleten die trainen in koelere weersomstandigheden vereisen mogelijk slechts een inname van 450-525 ml / uur. Grotere atleten en/of sporters die onder zeer hete en vochtige omstandigheden trainen, zijn degenen die een vochtinname kunnen overwegen in het bereik van 825 ml / uur, misschien wel tot 900 ml / uur in extreme omstandigheden.

  Het is belangrijk om te onthouden dat regelmatige inname van vloeistof van meer dan 900-1.000 ml per uur het potentieel voor ernstige prestatie- en gezondheidsproblemen aanzienlijk verhoogt.
   

   

 

     

 

 

                    Afbeeldingsresultaat voor rogelli                                                                                   

             

     

Verenigingnieuws

!! Coronanieuws !!  Beste leden,

Zoals jullie begrijpen volgt TLV de Langstraat de maatregelen die de overheid en het RIVM voorschrijft.

Inmiddels zijn alle trainingen weer opgestart.

-----------------------------------------------------------

De Tanis Triathlon De langstraat 2020 is geanulleerd en zal op 6 juni 2021 plaats vinden.

De MARESIA Cross 8 november staat nog steeds op de kalender en zou kunnen doorgaan onder bepaalde voorwaarden. Deze zijn per 1 september bekend.

 

TEAM competitie nieuws http://www.teamdelangstraat.nl

 

Afbeeldingsresultaat voor rogelli